четвер, 9 серпня 2012 р.

Брацлавська реконструкція, як проба на витривалість енергетиків


  Виділення селищу Брацлав 10 млн. грн. від Обленерго на реконструкцію ліній електропередач брацлавчани назвали «манною небесною», однак заварену на ній кашу довелося розсьорбувати колективу Немирівських ЕМ.
Бо хоч заміну відкритих дротів на ізольовані мали здійснювати кілька бригад з області, однак за кілька днів до початку робіт колеги з Обленерго несподівано «передумали». Тому весь, прямо таки непосильний тягар реконструкції взяли на себе немирівчани. А тягар цей становить близько 25 км електроліній. Не зважаючи на зайнятість плановою роботою, три бригади немирівських енергетиків уже реконструювали 10 км. Люди дуже стомлюються, каже директор підприємства А.М. Чуткий, але екзамен на професійність і витримку складають на «відмінно»: заміна проводки і опор проходить без тривалого відключення електропостачання. За це Анатолій Миколайович щиру вдячність сьогодні висловлює М.С. Рильському, О.О. Кудряню, І.І. Рибалку, С.О. Настюку, М.Д. Шершенюку, С.П. Зяньку, Р.В. Юзвенку, В.М. Діхтярю та ін. членам колективу. На жаль, їх іноді підводять місцеві комунальники, через помилки яких у визначені місця установки опор енергетики пошкоджували труби водогону.
   Додалося незапланованих турбот і в колективу Немирівського цеху електрозв’язку «Укртелекому». Адже у багатьох випадках лінії зв’язку укріплені на спільних з енергетиками опорах, тому заміна опор має проходити з обов’язковою участю зв’язківців. Проте начальник цеху В.Ф. Хоменко упевнений: люди не підведуть. 
   Що стосується прогнозів, коли скінчиться це випробування для енергетиків, то вони такі: доведеться займатися брацлавською реконструкцією ще весь серпень.

Михайло Кременюк

Немає коментарів:

Дописати коментар