четвер, 9 серпня 2012 р.

Влада проти здоров'я народу!


   Розуміючи цінність здоров'я та незахищеність сільського населення, а також потребу в якісній медицині, яку не завжди можна отримати в віддалених селах районів, Фонд Демчака зі сприяння економічному розвитку регіону вже другий місяць поспіль проводить безкоштовні медичні огляди населення у Вінницькій області провідними київськими лікарями. Зокрема, успішно медичні огляди пройшли в 39 населених пунктах Оратівського району, на сьогоднішній день аналогічні огляди населення почалися в Немирівському та Погребищенському районах.

   На жаль, не зважаючи на всі наявні ліцензії, дозвільні документи, а головне численні звернення громадян, Фонд в своїй роботі зіткнувся із тим, що 25 червня бригаді невідкладної допомоги заборонили проводити медичний огляд дітей та дорослих в с. Юрківці Немирівського району.
   Зі слів завідуючого ФАПу Ємсенка Сергія Михайловича та голови сільської ради Ткаченко Людмили Михайлівни, районна влада заборонила проводити медичне обстеження населення в приміщеннях ФАПу, будинку культури та сільської ради. Не пояснивши причини свого власного небажання підтримати доброчинну акцію, ці люди чинили тиск, лунали погрози, було чітко озвучено команду не пускати лікарів в жодне приміщення для того, щоб зірвати огляд.
   Зважаючи, що дуже багато людей прийшло за медичною консультацією, лікарі були змушені проводити огляд в оселі жительки села Юрківець, пенсіонерки Марії Сидорівни, яка запропонувала поміч. В умовах постійних переїздів та стресу, люди все ж змогли отримати медичну допомогу і потрапити на консультацію до лікарів, але було втрачено надто багато часу, було відмовлено надто багатьом бажаючим і потребуючим допомоги мешканцям, адже постійну зміну місця перебування лікарів та постійний тиск не всі  змогли перенести.... Дехто просто не дійшов до п'ятого по рахунку місця скитання бригади медиків.
   Пояснити таку поведінку районної влади важко, адже проект безкоштовний, підтриманий Міністерством охорони здоров'я, про що є всі відповідні документи, кращі столичні лікарі, запрошені Фондом Демчака, приїхали у Вінницьку область і зіткнулись із такою місцевою «гостинністю», хоч проект несе реальну допомогу людям!
   Для прикладу, тільки під час оглядів в Оратівському районі було врятовано два життя - важкохворих пацієнтів (в одного з яких стався інсульт), було виявлено на  медогляді та негайно  транспортовано  реанімобілями до найближчих лікарень. В тому ж Оратівському районі виявили хлопчика із гострою формою гепатиту, якого відразу госпіталізували до столичного медичного закладу. Хвороба була настільки запущена, що за лікування взявся єдиний лікар в Україні. Гепатит - інфекційна хвороба, а діти в селі знаходяться у постійному контакті з хворим.
   Будемо сподіватися, що в подальшому влада буде більш тверезо і адекватно сприймати бажання допомогти людям свого району.

В’ячеслав Андрущенко,
незалежний журналіст 


Немає коментарів:

Дописати коментар