пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Звіт депутата обласної Ради Михайла Кременюка про депутатську діяльність за 2018 рік

2015 року обраний депутатом до Вінницької обласної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка у багатомандатному виборчому окрузі №34 (м. Немирів, сіл Байраківка, Боблів, Воловодівка, Головеньки, Ковалівка, Коржівка, Кудлаї, Медвежа, Никифорівці, Обідне, Сподахи, Язвинки).
У своїй депутатській діяльності керуюсь Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом обласної Ради та іншими нормативно-правовими актами, що безпосередньо стосуються діяльності місцевих рад.

Як депутат обласної Ради, відстоюю інтереси територіальних громад Гайсинського, Крижопільського, Піщанського, Теплицького, Чечельницького, Ямпільського районів, а також, як один з керівників обласної Ради, сприяю діяльності Іллінецької, Козятинської, Липовецької, Немирівської, Оратівської, Погребищенської районних рад та Козятинської міської ради.
Веду особистий прийом громадян, розглядаю звернення, надаю адресну матеріальну допомогу з депутатського фонду.
2018 року надав матеріальної допомоги на загальну суму 134 тис. грн 86 жителям області.
Протягом 2018 року провів 3 виїзні прийоми громадян (10.01 у Немирівському районі, 07.02 – Погребищенському районі, 10.10 – Оратівському районі) та 4 прийоми в приміщенні обласної Ради згідно з графіком особистого прийому:
– у четверту середу місяця за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 70, каб. 101;
– у другу середу місяця в районах області (згідно з додатковим графіком).
Години прийому: 10.00 – 13.00.
За звітний період був присутній на усіх 8 сесіях обласної Ради. З моєї ініціативи поінформовано і подано до розгляду обласної Ради 4 проекти рішень, зокрема:
– Про внесення змін до рішення 7 сесії обласної Ради 5 скликання від 29 грудня 2006 року №208 «Про встановлення Почесної відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною»;
– Про визнання таким, що втратило чинність рішення 24 сесії обласної Ради 7 скликання від 28 вересня 2017 року № 485 «Про затвердження складу комісії обласної Ради з питань поновлення прав реабілітованих»;
– Про внесення змін та доповнень до рішення 3 сесії обласної Ради 7 скликання від 16 грудня 2015 року № 24 «Про затвердження положення Вінницької обласної Ради про порядок розгляду електронної петиції»;
– Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території області.
Беру участь у робочих засіданнях постійних комісій обласної Ради: з питань бюджету, фінансів та обласних програм; з питань регулювання комунальної власності та приватизації; з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини; з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації; з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва; з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю; з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр; з питань будівництва, розвитку населених пунктів, транспорту та зв’язку. Координую роботу цих комісій.
Організовую взаємодію з Громадською радою при обласній Раді з питань здійснення громадського контролю за діяльністю обласної Ради та її органів, врахування пропозицій громадськості в процесі прийняття та виконання рішень обласної Ради.
Є членом таких конкурсів та конкурсних комісій:
  • П’ятнадцятий обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад;
  • Конкурсна комісія обласного фонду охорони навколишнього природного середовища;
  • Конкурсна комісія «За заслуги перед Вінниччиною».
Є членом Координаційних рад з питань розвитку громадянського суспільства, фізичної культури та спорту, національно-патріотичного виховання.
Входжу до експертної ради з питань видання творів місцевих авторів.
Також є членом конкурсної комісії з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету.
Очолював робочі групи з вивчення роботи: Печерської обласної лікарні відновного лікування, Ладижинського дитячого будинку-інтернату, комунального підприємства «Антопільське», Вінницького обласного спеціалізованого територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія».
Входжу до складу Басейнових рад водних ресурсів річок Південний Буг і Дністер, які є консультативно-дорадчими органами у межах річкових басейнів цих річок.
Беру участь у відкритих зустрічах депутатів обласної Ради з керівництвом Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Управління патрульної поліції Національної поліції України, на яких розглядаємо, обговорюємо і приймаємо рішення з порушених питань. Такі зустрічі проводяться відповідно до вимог статті 88 Закону України «Про національну поліцію» у рамках графіку відкритих зустрічей керівництва ГУНП у Вінницькій області з представниками органів місцевого самоврядування.
Співпрацюю з облдержадміністрацією, структурними підрозділами ОДА, територіальними органами Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України, обласними організаціями та установами.
Протягом 2018 року взяв участь більш, ніж у 100 заходах, організованих обласною Радою, облдержадміністрацією, районними, селищними, сільськими радами:
– У травні в складі Вінницької делегації взяв участь у відзначенні 20-річчя Сейміку Лодзинського воєводства Республіки Польща. Під час зустрічі з членом Правління Лодзинського воєводства обговорили продовження співробітництва Вінниччини та Лодзинського воєводства задля подальшого розвитку і зміцнення дружніх відносин.
– Восени побував у Люблінському конференц-центрі та Центрі Зустрічі Культур Республіки Польща проходив VII Конгрес Ініціатив Східної Європи. Конгрес Ініціатив Східної Європи впродовж декількох років є місцем зустрічі тисячі спеціалістів-практиків у сфері транскордонної співпраці та платформою діалогу для представників культури, освіти, мистецтва, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також неурядових організацій Центрально-Східної Європи.
– 21 березня був запрошений на парламентські слухання, де учасники зібрання спылкувалися на тему національної інноваційної системи, її стану та законодавчого забезпечення розвитку. Слухання відбулися за ініціативи Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України.
 – У жовтні взяв участь у засіданні НКРЕКП у місті Києві, на якому затвердили План розвитку газорозподільної системи на 2018-2027 роки ПАТ «Вінницягаз».
 – Був запрошений до Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ на урочистості з нагоди 50-ти річчя із дня заснування закладу, вітав 84-й випуск лікарів та провізорів Вінницького національного медичного університету імені Миколи Пирогова, також взяв участь в офіційному відкритті республіканської наради молодих письменників України у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського.
– Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім.К.Тімірязєва постійно проводить різні заходи, зустрічі, свята, на які мене запрошують і я з задоволенням беру в них участь. Відтак, відвідав акцію «Національне читання», приурочене до 100-річчя повернення Незалежності Польщі, проект «Школа керівників бібліотек», де керівники бібліотек зібрались обговорити проблеми бібліотечної системи. Влітку вінницькі етнографи підготували захід про звичаї «Серпневий етнодень «Спас українського народу», тощо.
–  2018 року відвідував Хмільницький район: взяв участь у Міжнародному фестивалі звичаєвої культури «Живий вогонь», який відбувся 23 червня у Центральному парку міста Хмільник, та побував на Фестивалі різдвяних колядок і щедрівок, що проходив у селі Пустовійти Хмільницького району.
– В рамках Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді відбувся фестиваль «Козацька держава – наша гордість і слава», який традиційно пройшов у селі Байраківка Немирівського району.
– Взяв участь у регіональному форумі «Заклади культури Тульчинщини в єдності традицій та інновацій», на якому визначили пріоритетні завдання розвитку культури на Вінниччині.
– На запрошення Вінницького обласного краєзнавчого музею відвідав відкриття 70-ї обласної виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Взяв участь у офіційній презентації альбому «Вінницький краєзнавчий музей 100 років»
– Протягом 2018 року брав активну участь у спортивному житті області: завітав на матч Кубка героїв спецназу, який започаткований у 2014 році Громадською спілкою «Всеукраїнське об»єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО»; взяв участь в урочистому відкритті Чемпіонату України зі спортивної акробатики серед юнаків; за моєї участі відбулась презентація плану реконструкції спортивного комплексу «Здоров’я» з урахуванням потреб людей з інвалідністю; офіційно відкрив 25 чемпіонат України серед дорослих з армспорту, який пройшов вперше на Вінниччині. 12 червня в місті Ладижині відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування за моєї участі, де обговорювали стан фізичної культури і спорту в області.
Щодо виборчого округу, де мене було обрано депутатом, завдяки плідній співпраці з сільськими, селищними радами та ОТГ району реалізовано чимало проектів 15-го конкурсу розвитку територіальних громад, придбано матеріально-технічних засобів, прокладено нових водогонів, розпочато капремонт вул. Горького у м. Немирові та багато іншого. 
Вважаю справою честі допомагати своїм землякам і надалі гарантую чесно й цілеспрямовано брати на себе зобов’язання виконувати свої обіцянки, щоб підтвердити правильність вибору та виправдати сподівання виборців.































Немає коментарів:

Дописати коментар