неділя, 21 серпня 2016 р.

Група депутатів працює на шкоду місту

   Цей матеріал змусили мене написати події, які відбуваються сьогодні у Немирівській міській раді. Я обраний депутатом уже вчетверте, однак такого ще не бачив, щоб депутати працювали на шкоду місту. Я маю на увазі, звичайно, не всіх депутатів, а невелику їх групу, яка поставила собі за мету відсторонити від посади міського голову Віктора Качура. Як мені здається, вони для того й прийшли в раду. Вірніше, їх сюди послали саме для цього. Мене дивує такий факт: на місцевих виборах у жовтні 2015 року депутати від Радикальної партії Олега Ляшка перемогли на 19 округах, а в раду потрапили лише 8. І нам тепер важко приймати якісь рішення, бо та група завжди «проти».
Серед них є ті, що прийшли у раду, щоб захищати свій бізнес. Через це нам дуже важко створити об’єднану територіальну громаду. Але мене, як ветерана будівельної справи, турбує ще й таке: створюючи перешкоди Віктору Качуру, опоненти голосують проти важливих для міста справ. Наведу такий приклад. Ще в серпні минулого року депутати міськради 6 скликання надали дозвіл інвестору з Ладижина будувати 40­-ка квартирний житловий будинок по вул. І.Франка. ПМК в жовтні приступило до будівництва, однак документація вчасно не була підготовлена, бо почалися вибори до місцевих рад. І ось з 12 грудня 2015 року по липень 2016 року уже новий, тобто сьогоднішній депутатський корпус робить усе, щоб те житло не будували, звертаються в обласні контролюючі органи, щоб вони... покарали інвестора за незакрите будівництво. А вже є 50 сімей, бажаючих купити квартири. Мулярі запитують мене, коли почнемо цегельну кладку робити. А що я можу сказати їм? Те, що обрали не тих депутатів? А інвестор в кінці 2015 року закупив на заводах на два поверхи цегли та на 3 перекриття залізобетонних конструкцій. Тепер заводчани кажуть інвестору: або забирай все, або плати за зберігання. Шкода, що 7 місяців втрачено даремно.
   В жовтні 2015 року міська рада виділила на будівництво харчоблоку в ДНЗ №3 272 тис.грн. і до кінця року їх потрібно було освоїти. А це вимурувати стіни, перестінки, накрити дах. Це все було зроблено. Але залишати будівлю без мурованих фронтонів та інших допоміжних робіт не можна було. То ж працювали до половини січня 2016 року і освоїли 16 тис. 440 грн. Ці кошти підрядник отримав тільки в липні 2016 року (це питання розглядалося аж на трьох сесіях). Скажіть, будь ласка, який підрядник захоче з нами працювати, якщо він дав матеріали, оплатив податки, зарплату, а кошти отримав аж через півроку?!
   Зараз готується експертиза, скільки потрібно ще коштів на завершення будівництва харчоблоку. Але чи сесія через супротив групи опонентів виділить їх – гарантії нема.
Питання фінансування водогону по вул. Р.Люксембург виносилося на двох сесіях. Кошти на будівництво нового водогону (старий за 50 років весь прогнив) виділила облрада, дякуючи заступнику голови облради Олександру Качуру і депутату облради Михайлу Кременюку. Однак були депутати, які, до речі, пройшли в раду з цієї вулиці і проголосували проти (!) виділення коштів з міського бюджету на співфінансування, хоч вони закладені у міський бюджет на 2016 рік. А вул. Соборна (Леніна)! Є кошти, є в програмі дана вулиця, є проект на ремонт відрізку в районі ЗБВ, немає здорового глузду у цих депутатів, тому що на двох сесіях вони блокують виділення 1 млн. 480 тис. грн.                                                                  
   Та опозиційна група депутатів, знаючи, що їх, можливо, більше не виберуть, вперто голосують проти створення об’єднаної територіальної громади. Аж соромно перед людьми тих сільрад, які погодилися об’єднатися з Немировом. Невже не соромно і вам, наші опозиціонери?

Григорій Панчук, 
ветеран будівельної справи, 
депутат міської ради 
4-х скликань

1 коментар: