понеділок, 8 грудня 2014 р.

Огорнімо молитвою Україну, помолимось за народ наш, за родину

Під такою назвою третього листопада 2014 року у Районному будинку дитячої та юнацької творчості м. Немирова пройшло відкрите заняття зразкової вокальної студії «Мрія». Темою заняття було досягнення єдності духовного та вокального розвитку гуртківців шляхом співу духовної пісні для дітей.

Нетрадиційне заняття колективу (з елементами концерту) дало можливість усім: і гостям, і виконавцям – зануритись у цілющі води духовно-пісенного матеріалу, усвідомити значимість православних свят українських святинь, співу a capella власної життєвої позиції. Виконання творів було осмисленим. Прозвучала поезія, духовний гімн України.
На початку заняття Ольга Янушкевич, керівник студії, запалила свічу. Добре цитуючи рядочки вірша А. Гавришко-Бабічевої, діти виконали пісню «Я помолитись, мамо, хочу».
Серед гостей були директор БДЮТ Т.П. Калита, методист Л.П. Горбенко, батьки гуртківців та настоятель храму с. Олексіївка Немирівського району протоієрей Павло Петльований.
Ольга Миколаївна майстерно побудувала цілу літературно-музичну композицію, перемежовуючи виконання пісень із розмірковуваннями дітей щодо долі України, християнських чеснот, важливості перетворення усіх справ у добрі діла.
Юні вокалісти з особливим піднесенням згадували благодійні концерти у Ситковецькій, Немирівській та Брацлавській школах-інтернатах, приватній православній школі при Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниця та Мольницькому дитячому будинку Чернівецької області, зустріч у Немирівському  Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі.
Разом із батьками, як підсумок-узагальнення набутих знань, наприкінці було проведено вікторину. Та з особливою вдячністю та розумінням було прийнято виступ отця Павла, його подарунки. Діти отримали ікону – покровителя колективу Іоанна Богослова, візитівки Лемешівського монастиря, що у Калинівському районі Вінницької області та солодощі.
Фіналом занять стало виконання такої популярної в Україні пісні на музику Ольги Янушкевич та слова Оксани Дунської «Дай, Боже, щастя».
У поетеси Ніни Гнатюк є такі віршовані рядки: «Забута церква – наче давня рана. Осліплі вікна – не спокутий гріх». Отже, читаймо Святе Писання, співаймо духовних пісень, повертаймо свою душу і серце до Бога, бо це – світло для душі і шлях до миру…

Олеся Остапенко

Немає коментарів:

Дописати коментар