понеділок, 8 грудня 2014 р.

"Я - громадянка України і горджуся цим"

У санаторії "Авангард" відпочивала українська поетеса з Харкова Галина Гуріна. Нагодою поспілкуватися з цією цікавою особистістю скористалися члени літературної студії "Криниця", яка діє при районній бібліотеці для дорослих. Зустріч відбулася у читальному залі бібліотеки. Гостя розповіла про своє життя, читала власні вірші, ділилася творчими задумами.
Немирівчани дізналися, що народилася Галина Іванівна у Росії, а її дитинство пройшло у с. Березівка Липовецького району. Поетеса з ніжністю згадує батьківський поріг, якому вона присвятила чимало ліричних рядків. Вона написала повість про свого батька Івана Осаулка, який у роки ВВв був остарбайтером. Під час зустрічей поетеса говорила, що вона напівросіянка-напівукраїнка і продемонструвала, як чудово володіє обома мовами. А коли її запитали, чи не шкодує за тим, що не живе в країні, у якій народилася, то вона відповіла: "Я - громадянка України і горджусь цим".
Літстудійці за чашкою кави задавали гості багато запитань. Розмова була цікава, невимушена. Така, яка буває у щирих друзів. На прощання Галина Іванівна подарувала бібліотеці одну із своїх книг.          

Іван Демедюк


Немає коментарів:

Дописати коментар