понеділок, 22 вересня 2014 р.

Чим тепер Калетнік і Демчак будуть підкупляти виборців?

Григорій Калетнік і Руслан Демчак знову боротимуться за мандат нардепа по ТВО №18?

Парламентські перегони у 2012 році виборцям Іллінецького територіального округу №18, до якого входить і Немирівський район, безумовно, запам'яталися насамперед запеклою боротьбою між двома кандидатами - регіоналом Григорієм Калетніком та мільйонером Русланом Демчаком.
Складалося таке враження, що їм двом в межах п'яти районів тісно. Кандидати, зокрема, глибоко перейнялися турботою про здоров'я майбутніх виборців. Коли один з них посилав у сільську місцевість бригаду медиків для безкоштовного обстеження населення, то другий робив те ж саме. Їх маршрути часто перетиналися. Це ще щастя, що дані бригади, окрім шприців, не мали ніякої вогнепальної зброї, інакше вони перестріляли б одне одного. Коли протягом одного дня міряли тиск то одна, то друга бригада, у хворого виникав гіпертонічний криз. 
Григорій Калетнік дарував громадам автомобілі швидкої допомоги. Тут він, зрозуміло, мав перевагу над своїм опонентом, бо міг використати для передвиборної агітації державний автомобільний парк. Два автомобілі з підписом "Григорій Калетнік. З Любов'ю до батьківської Землі" було подаровано і Немирову. Де один з них зараз - лише Бог знає! Ще коли його дарували, доскіпливі люди звернули увагу на те, що Григорій Калетнік вручав лише ключі, а документів на автомобіль - не було. То ж мабуть автомобіль "повернувся" до свого справжнього господаря. А нещодавно на території ЗАТ "Вінницький лікеро-горілчаний завод "Сотка", який належить нардепу, активісти народної самооборони виявили аж 7 новеньких "Швидких допомог" марки "Пежо" з підписом "Григорій Калетнік", зареєстрованих на одну і ту ж людину в червні 2012 року, тобто у рік проведення парламентських виборів. Версія їх перебування на підприємстві нардепа така: під час виборчої кампанії Григорій Калетнік дарував їх своєму виборчому округу, а потім забирав, щоб використати на наступних парламентських виборах. Не завадило б, звичайно, знати: купив автомобілі нардеп за свої гроші чи "вибив" у міністерстві охорони здоров'я. 
Цікавим є той факт, що після того, як народна самооборона потрусила завод «Сотка» на предмет «приблудних» автомобілів швидкої допомоги, дві з них через кілька днів опинилися на балансі Немирівської районної лікарні, чим Григорій Калетнік похвалився нещодавно у районній газеті. Але так і не сказав, чи подарував він їх Немирову, чи просто «поставив на баланс». 
Руслан Демчак до державних "швидких" доступу не мав. Тому він подарував Ситковецькій селищній раді автобус. Так само - без жодного документу. Тому автобус довгенько стояв у Ситківцях безпритульним, аж поки хлопці з команди Руслана Демчака не забрали його. 
А ще Руслан Демчак швидким допомогам Григорія Калетніка протиставив... корову. Звичайно, нічого поганого в тому не було б, якби малозабезпеченій  сім'ї у Ситківцях, де двоє хворих дітей, подарував корову уже обраний народний депутат. Але коли корову дарує кандидат в нардепи у розпалі передвиборної агітації, то це вже, пробачте, схоже на підкуп конкретного виборця, за який передбачена кримінальна відповідальність. Однак хто на це сьогодні зважає?  
Корова, подарована кандидатом у депутати 2012 році.
Вона може стати символом підкупу виборців 

Виборці, звичайно, пам'ятають, що в 2012 році переміг Григорій Калетнік. Міліція Києва за 2 місяці до парламентських виборів затримала Руслана Демчака за махінації із землею та фінансові злочини, а випустила його через півроку з СІЗО на підписку про невиїзд. 
Отже передвиборна боротьба знову намічається напружена. Цікаво побачити, чи даруватиме тепер автомобілі  швидкої допомоги Григорій Калетнік, а Руслан Демчак той же автобус без документів. І чи курсуватимуть по 18-му округу мобільні бригади медиків, стурбованих станом передвиборного здоров'я електорату? Як бачимо любов та турбота кандидатів до народу зростає перед виборами... 

Петро Виборний      

6 коментарів:

  1. Який з Демчака народний депутат!! У нього крім громадянства України є ще й паспорт підданого Великої Британії. Сам він з родиною у далекі 1990-ті виїхав з України і 3 роки навіть носа не висовував, боявся за притягнення до відповідальності за свої слочинні справи. А зараз думає, що все забулось і зможе замилювати людям очі!! Ганьба такому кандидату!

    ВідповістиВидалити
  2. Хіба "жити по-новому" Порошенко обіцяв тільки мільйонерам?

    ВідповістиВидалити
  3. Демчак так і не поніс справедливої кримінальної відповідальності,а ще знову рветься в народні депутати.

    ВідповістиВидалити
  4. Люди не дураки - и судят по делам человека, по тому, что конкретно он делает для округа, для людей. И сами сделают соответствующие выводы. А мошенник Демчак должен сидеть в тюрьме. Точка. А то ограбил народ - откупился, и в результате - багатый, на свободе, так ещё и в депутаты лезет, наверное за неприкосновенностью. Что он о людях будет думать?! А сейчас замыливает глаза "добрыми" делами

    ВідповістиВидалити
  5. У Демчака були проблеми із законом,тому йому шлях наврядче в політику

    ВідповістиВидалити
  6. Демчак тільки що і здатен,що ПІДКУПИТИ! Бо Калетнік працює, і на його окрузі його підтримують!!А демчак із його славнозвісним і прикрим минулим пєті тільки гірший рейтинг робить!

    ВідповістиВидалити