понеділок, 4 лютого 2013 р.

Свято душевного спокою та відпочинку

   Різдво – свято миру, милосердя, взаємопрощення, душевного спокою, відпочинку. Це одне із найсвітліших свят, яке усім християнським світом відзначається з особливою шаною. Не випадково поети, письменники, художники звертаються знову і знову до теми Різдва.
   Не залишився байдужим і відомий російський письменник, який народився в Україні, М.В. Гоголь. Одна із повістей, що входить до збірки «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», так і називається: «Ніч перед Різдвом». Вона має глибокі фольклорні витоки нашого народу. Побачити їх – означає осягнути суть повісті, зрозуміти її особливість, неповторність, проникнути ліричним зачаруванням.
   Ось чому я разом із учнями 10 класу звернулася саме до цього твору, щоб завершити успішну ходу 2012 року. Вистава за повістю «Ніч перед Різдвом» нікого із глядачів не залишила байдужим. Успіх побаченого дійства перевершив усі сподівання юних акторів-аматорів. Глядачам сподобалося усе: і змінні декорації, підготовлені за допомогою комп’ютерних технологій, і розкішні барвисті костюми, а особливо – гра юних артистів. Захопливі погляди, гучні аплодисменти та жваве обговорення вистави ще довго не вщухали.
   Я впевнена: глядачі, які завітали на свято, понесли у своїх душах гарячий промінчик минувшини, який зігріватиме їх у нашому нелегкому сьогоденні.
   А вам, дорогі виконавці, зичу міцного здоров'я, натхнення, наснаги та творчих злетів, а головне – щирих овацій!

Л.М. Кузьменко,
учитель світової літератури
НВК № 2 м. Немирова

Немає коментарів:

Дописати коментар