середу, 2 січня 2013 р.

Звіт міського голови О. Качура


О.В. Качур
   - Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова повинен обов’язково звітувати перед громадою про пророблену роботу за рік. Та, на мою думку, навіть без статті закону міський голова не може не звітувати, бо обраний громадою і працює лише для громади.

Свою позитивну оцінку роботі міського голови дав
 заступник голови фракції  Партії регіонів В.Є. Неселовський
   Будь-який звіт про роботу – дуже відповідальна подія, адже це своєрідний "момент істини", коли громада, депутати, колеги можуть порівняти – що обіцяно, і що зроблено. Як міський голова, я прагнув організувати роботу так, щоб виконавчі органи міської ради якомога повніше та ефективніше виконували покладені на них обов’язки, діяли послідовно й зосереджено у межах Конституції, законодавчих і нормативних актів, Регламенту роботи виконавчого комітету, із врахуванням інтересів виборців, забезпечували виконання прийнятих радою і виконкомом рішень.
   Кожний міський голова приходить на посаду з власним баченням, ідеями та планами щодо розвитку свого міста. Звичайно, з часом стає зрозуміло, що в місті є сили, здатні або допомогти йому, або готові йому заважати. Тому ми – я, депутати міської ради, члени виконкому, посадові особи органів місцевого самоврядування – приступаючи до виконання своїх обов’язків, ставили перед собою конкретні цілі та знаходили шляхи їх досягнення. Переконаний, що без команди однодумців досягнути значного результату в будь-якій справі практично неможливо. Хочу подякувати тим, хто підтримував мене і справами, і слушними порадами.
   2012 рік увійде в історію як рік напруженої праці, спрямованої на поліпшення благоустрою Немирова, зростання добробуту його мешканців. Незважаючи на труднощі, пов’язані з фінансово-економічними проблемами в державі, за звітний період ми не згорнули і не скоротили жодної соціально значимої програми. Місто продовжувало розвиватись.
   Важливою є діяльність депутатського корпусу Немирівської міської ради. За звітний період проведено 7 пленарних засідань міської ради 6 скликання, прийнято більше 220 рішень та 10 комплексних цільових програм. Зокрема програми «Благоустрій міста Немирова на 2012 рік», «Проведення культурно-масових заходів», «Поводження з твердими побутовими відходами», «Соціальний захист населення», «Реформування та розвиток водопровідно-каналізаційного господарства», «Транспортне обслуговування населення», «Молодь Немирова», «Програма розвитку дошкільних навчальних закладів міста Немирова» та інші.
На сесіях розглядались питання економічного та соціального розвитку міста, виконання міського бюджету та цільових програм з рішеннями сесій можна ознайомитися на веб-сайті міської ради та на Дошці оголошень.
  
О.Г. Поліщук, завідуюча ДНЗ № 3 "Дзвіночок"

Виконавчий комітет Немирівської міської ради працює згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». 
   За 2012 рік проведено 13 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто 179 заяв громадян та планові питання. Основні з них: виконання міського бюджету, аналіз стану виконання державних та міських соціально-економічних програм, робота комунального підприємства та його підготовка до роботи в осінньо-зимовий період, розглядались питання надання матеріальної допомоги, питання оформлення приватної власності, встановлення тарифів на комунальні послуги та інші питання.
   Для регулювання діяльності виконавчих органів міської ради та вирішення важливих питань я видав 108 розпоряджень в межах своїх повноважень.
   За звітний період на ім’я міського голови надійшло 160 звернень, пропозицій і скарг громадян.
   На особистий прийом до мене, міського голови, звернулося 55 громадян. Всі звернення громадян міста розглянуті і по ним прийняті відповідні рішення. 
   За звітний період надано одноразову грошову допомогу жителям міста Немирова: у зв’язку із важким матеріальним становищем на суму 6 200 грн, на поховання – 1 900 грн.
   За підсумками 2011-2012 навчального року грошовою винагородою міської ради було відзначено 12 обдарованих дітей.
  
 В першу чергу хочу зупинитися на виконанні міського бюджету
   Ви добре пам’ятаєте, що при затвердженні бюджету на 2012 рік наголошувалося про його дефіцит. По захищених статтях видатків дитячі установи були забезпечені кошторисними призначеннями та власними фінансовими ресурсами лише на 9 місяців, апарат міської ради - на 6 місяців. 
   При плануванні дохідної частини бюджету міста на 2012 рік фінансовим управлінням Немирівської районної державної адміністрації доведено завищені показники планів по основних видах податків, а саме: по податках з доходів фізичних осіб доведено план майже на 1 млн. більший від фактичних надходжень минулого року та майже на 200 тис. грн. завищений план по державному миту. А це податки першого кошика доходів, тобто ті, за рахунок яких фінансуються наші дошкільні навчальні заклади та апарат міської ради.
   Станом на 01.12.2012 року міський бюджет в цілому виконаний по доходах на 97, 3 % (уточнений план – 11 831, 7 тис.грн., фактично поступило – 11 512, 7 тис.грн), тобто недопоступило 319 тис. грн.
   Невиконання бюджету в першу чергу пов’язано з тим, що найбільші бюджетоутворюючі підприємства міста через різні обставини не працювали на повну потужність. ДП УГК «Nemiroff» скоротила обсяги виробництва, а Немирівський спиртзавод влився у компанію ДП «Укрспирт», змінив місце реєстрації та на половину зменшив зарплату працівникам заводу і, як результат - наш бюджет недоотримав ПДФО та інші податки. 
   У 2012 році забезпечено своєчасне фінансування всіх заходів, передбачених бюджетом по видатках, а саме: своєчасно проводилася виплата заробітної плати працівникам дитячих дошкільних закладів міста, оплата послуг за енергоносії та продукти харчування.
   З метою недопущення заборгованості по виплаті зарплати працівникам дитячих установ, а також відпускних і матеріальної допомоги на оздоровлення, влітку ми двічі брали позику в обласному казначействі, яку повернули вчасно. І, як наслідок, на сьогодні ми не маємо заборгованості ні по заробітній платі, ні по інших захищених статтях видатків.

Однією із ключових сфер, від якої залежить якість життя людей, є житлово-комунальне господарство
   В структурі міської ради працює комунальне підприємство «Немирівський комбінат комунальних підприємств», який щоденно забезпечує водою квартири і будинки, утримує в порядку дороги, вулиці і тротуари міста, робить його світлим вночі, гарним і чистим протягом року.
   Проблемним питанням залишається незадовільний технічний стан і зношеність основних транспортних засобів комунального підприємства, що надають послуги, застосування застарілих технологій, відсутність інвестицій і дефіцит фінансових ресурсів, необхідних для розвитку міста.
   І все ж, не зважаючи на застарілу техніку, недостатнє фінансування, Немирівський ККП виконав такі роботи:
   - разом із жителями міста провів заміну водопровідних мереж протяжністю 1 335 метрів. Це вулиці 50 років ВЛКСМ, Брилінг, Суворова, Целіш, Луначарського, Тімірязєва, Урожайна, провулок Р.Люксембург.
   - замінено чотири глибинних насоси: урочище «Гунька» – 10 м3, «РЕМ» – 6 м3, «Вали» -16 м3, 25 м3.
   - закуплено 140 енергозберігаючих ламп та 100 ліхтарів, кабель, кронштейни. Уже проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення вулиці Льва Толстого, 1Травня, провулка 25 років Жовтня, частини вулиці Луначарського, провулок Чапаєва.
   - проводиться заміна ламп вуличного освітлення. Хочу відмітити, що в результаті проведених переговорів із керівництвом ПАТ РП «Агромаш» було досягнуто домовленості про передачу тракторної вишки Немирівському ККП. Тепер проведення зовнішнього освітлення працівники комунгоспу виконують своїми силами, а це також економія власних коштів. 
Всього за 11 місяців 2012 року на благоустрій використано 958,600 тис. грн.

Проведено капітальний ремонт таких вулиць:
   - вул. Євдокименка (друга пускова черга) на суму 292, 209 тис. грн.
   - провулок Буко на суму 350,302 тис. грн.
   - вул. Л. Толстого на суму 326, 056 тис. грн.
   - частина вулиці Маяковського на суму 312,967 тис. грн.
   - тротуар по вул. Євдокименка на суму 98,480 тис. грн.
   - тротуар по вул. Леніна на суму 69,211 тис. грн.
   Загальна сума витрат складає 1, 903, 900 тис. грн.
   Крім того було проведено ямковий ремонт вулиць 25 років Жовтня, Польова, Леніна на суму 262, 580 тис.грн.
    На жаль, у 2012 році на капітальний ремонт вулиці Леніна із державного бюджету було виділено всього 623, 160 тис. грн. Цих коштів вистачить лише на встановлення бордюрного каменю та асфальтування дороги від Немирівського лісництва до школи – інтернату. Бордюрний камінь уже встановлено, а от асфальтування затримується через те, що казначейство не дає дозволу на проведення коштів по незахищених статтях. Наступного року ми плануємо закінчити ремонт вулиці Леніна, адже залишилася найгірша її ділянка.
   Також виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту вул. Целіш,  другої частини вул. Брилінг. В цьому році було проведено підготовчі роботи на даних об’єктах, замінено водогін, а наступного року ми саме з цих вулиць почнемо роботу по ремонту дорожньої мережі міста.
   Робітники Немирівського ККП постійно працюють над покращенням санітарного стану міста. Правда, тут не все так просто, бо не усі немирівчани укладають договори на вивезення та утилізацію твердих побутових відходів. В результаті підприємство недофінансовується, витрачає власні кошти на санітарну очистку міста, працює собі у збиток, але все ж шість разів на тиждень місто прибирається, сміття вивозиться. За це я вдячний усім працівникам комунгоспу. 
   Також хочу подякувати тим депутатам, які допомагають у вирішенні питання укладення угод по вивезенню сміття. Так після проведеної роботи Михайлом Кременюком на своєму окрузі, жителі уклали понад 40 договорів. Це яскравий приклад того, що люди дослухаються до порад свого депутата. Головне – треба йти до людей, працювати з ними.
   Не менш важливим кроком розвитку територіальної громади є проведення грошової оцінки землі. На сьогодні документ уже готовий і потребує лише вашого затвердження, шановні депутати. Це дуже важливий документ, він дасть додаткові надходження у бюджет міста.
   Також хочу згадати про виготовлення ще одного важливого документа - Генерального плану міста Немирова. На даний момент робота над Генеральним планом знаходиться на завершальному етапі: готується рецензія. На завершальному етапі знаходиться й історико-архітектурний план міста. Після отримання рецензії та історико-архітектурного плану буде проведено експертизу та затвердження. Виявляється, це дуже громіздка робота, яка потребує не лише затрати коштів, а й часу.
   У Немирові функціонує три дошкільних навчальних заклади: ДНЗ №3 «Дзвіночок», ДНЗ №4  «Сонечко» і школа – сад І ступеня, які відвідують 549 дітей. У закладах налічується 128 працівників 
   Заклади працюють за 10,5 – годинним графіком роботи і забезпечують комплекс освітніх послуг, визначених законодавством, та державними програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки України.
   У 2012 році батьківська плата за перебування дитини в садочку не збільшувалася, хоча піднялися ціни і на продукти харчування, і на енергоносії. Рішенням виконавчого комітету на 100% звільнено від плати за харчування 22 дитини із малозабезпечених сімей, а також зменшено розмір батьківської плати на 50% для батьків, у яких двоє дітей одночасно відвідують садочок. 
   Не дивлячись на дефіцит бюджету, недостатнє фінансування, дитячі дошкільні навчальні заклади працюють завзято і самовіддано. За це хочу подякувати керівникам дитячих установ і трудовим колективам. Завдяки вашому професіоналізму та ентузіазму діти із задоволенням ідуть в садочок, а до міської ради не надійшло жодної скарги на роботу дитячої установи. Особлива подяка усім батькам, які небайдужі до проблем садочків, допомагають і в проведенні ремонтів, і в покращенні матеріально-технічної бази. 
   Приємно відмітити, що ми зрушили з мертвої точки по реконструкції харчоблоку ДНЗ №3 «Дзвіночок». Завдячуючи зусиллям завідуючої О.Г. Поліщук та депутата міської ради Г.О. Панчука, вже виготовлена проектно-кошторисна документація і проведена експертиза на суму 12 436 грн. Тому одним із основних моїх завдань на наступний рік буде втілення даного проекту в життя.
   Я, як міський голова, підтримую добрі традиції, започатковані міською радою 5 скликання. Тому в минулому році усі діти дошкільних навчальних закладів та діти з обмеженими можливостями отримали подарунки до Дня святого Миколая. Також і біля міської ялинки було вручено 150 подарунків дітям міста.
   Декілька слів про роботу Молодіжного парламенту. До Молодіжного парламенту входять учні шкіл та студенти коледжу. Члени парламенту працюють в першу чергу з молоддю і для неї. Так у лютому 2012 року було проведено соціально-профілактичний тиждень профілактики шкідливих звичок у районному будинку культури. І хоча знайшлися такі, що критикували цю акцію, все ж для молоді вона була цікавою і корисною. Усі чотири дня зала будинку культури була переповнена, а в останній день молодь не хотіла розходитися. 
   Також було організовано акції по екологічній безпеці. Це робота по благоустрою міста, проведення акції День Землі, агітаційна робота по сортуванню сміття. Проводилася і благодійна робота: влаштування свят для дітей-інвалідів (до Великодня, до Дня захисту дітей), допомога людям похилого віку (до Дня Перемоги). 
   Одним із ключових напрямків діяльності виконавчого комітету - є реалізація соціальної політики держави. Сьогодні на території міста проживає і перебуває  на обліку 76 учасників бойових дій, із них 33 інваліди Великої Вітчизняної війни та 108 одиноких пристарілих громадян. Це категорія людей, які потребують найбільшої уваги. Тому виконком міської ради спільно з територіальним центром соціального обслуговування населення, міською радою ветеранів постійно вивчають їхні проблеми, та по мірі можливості вирішують їх. 
   До Дня Перемоги 33 інвалідам Великої Вітчизняної війни, до Великодня 50 одиноким громадянам, до Дня Святого Миколая 55 дітям-інвалідам було вручено продуктові набори. До дня виведення військ з Афганістану п’ять учасників бойових дій на територіях інших держав отримали грошову винагороду по 100 грн. Звичайно, це мала частина того, що ми можемо зробити для ветеранів. Адже їхній ратний подвиг, досвід, здатність на самопожертву - це наш неоціненний скарб, гідний поваги і наслідування. Хочу подякувати керівникам підприємств, підприємцям міста, які підтримували ініціативу міської ради і надавали благодійну допомогу людям похилого віку.
   Міська рада проводить відшкодування коштів ВАТ «Немирів АТП-10510» за перевезення учнів міста, на сьогодні перераховано 37, 054 грн.
   Місцеве самоврядування – це гарантоване державою право на самостійне вирішення питань місцевого значення територіальною громадою. На жаль, органи місцевого самоврядування міст та селищ не мають належної свободи дій. Але, виконуючи і делеговані, і власні повноваження, місто Немирів упевнено йде шляхом громадського порозуміння. І головна заслуга у цьому – всіх  немирівчан. Кожен з нас хоче бачити Немирів комфортним та процвітаючим, а його громадян – щасливими й забезпеченими. І лише об’єднавшись ми зможемо змінити на краще наше сьогодення і впевнено крокувати у майбутнє. Вірю, що саме так і станеться!
   Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, наше місто, загалом, державу.
   Впевнений, що і в майбутньому немирівчани будуть такими ж непохитними і послідовними у своїх добрих справах на користь міста.
   Щиро бажаю, щоб всі позитивні здобутки і досвід ми продовжили та примножили не тільки в цьому році, а робили це кожного року і щодня.
   Вдячний за довіру та розуміння!
   У своєму звіті я намагався всебічно висвітлити свою робота та роботу виконавчого комітету і ради. 

Олександр Качур,
Немирівський міський голова 
6 скликання

Депутати оцінили роботу 
міського голови “задовільно”
   5 грудня відбулася остання у 2012 році і 14-та по черговості сесія міської ради 6 скликання. Головним питанням її порядку денного, безперечно, був звіт міського голови О.В. Качура. Він, а відповідно і проведена у звітному періоді міським головою робота, викликала в основному позитивну оцінку. Зокрема, депутати, Е.Ф. Гоцуляк і П.М. Засієнко говорили про те, що молодому керівнику міста у неймовірно важких економічних умовах, коли не вистачало коштів навіть на захищені статті бюджету, зумів, опираючись на депутатський корпус спільно з апаратом міськради, здійснити великий обсяг робіт. Образно кажучи, зміг зробити більше, ніж практично можна було зробити. Позитивно оцінили роботу міського голови і голова фракції ВО «Батьківщина» М.В. Торохтій та заступник голови фракції Партії регіонів В.Є. Неселовський, також їх підтримали однофракційці. На грудневу сесію були запрошені завідуючі дитсадків та директор школи-сад. Завідуюча ДНЗ №3 «Дзвіночок» О.Г. Поліщук дякувала міському голові та депутатам від імені усіх педколективів садочків, що попри важке становище бюджету, заробітні плати виплачені повністю, харчування дітей задовільне. Звичайно, не обійшлося і без критики в адресу голови, зокрема від депутатів В.С. Долі і С.В. Рудої. 
   Далі керівник міста нагородив Грамотами міської ради з нагоди Дня місцевого самоврядування найактивніших депутатів: В.М. Білоус, І.А. Волощука, Е.Ф. Гоцуляка, Г.О. Панчука, О.О. Томенка, В.А. Сагайдака, О.М. Чухна, С.Є. Юрця, членів виконавчого комітету Г.О. Очкань, Г.В. Злобіну, Г.Є. Кудлаєнко, Т.М. Яблонську та головного бухгалтера міської ради Т.І.Чуб. За клопотанням міського голови, грамотами Немирівської райдержадміністрації та райради нагороджені депутати В.С. Килівник, П.М. Засієнко і керуюча справами (секретар) виконкому С.М. Костина.   
   Виступ директора комунгоспу І.А. Гаєвського теж став своєрідним звітом перед депутатами про роботу його колективу. З великими труднощами, але вдається відновлювати водопостачання, поліпшувати санітарний стан міста. Особливо помітною останнім часом є робота комунальників по освітленню вулиць. 
   Після виступу І.А. Гаєвського депутати пішли на перерву, а потім розглянули велику низку земельних питань. Остання сесія року пройшла у діловій атмосфері, а, отже, можна сподіватися, що такою ж буде робота депутатів і в 2013 році. 

Немає коментарів:

Дописати коментар