середу, 18 квітня 2012 р.

В районі залізничного вокзалу будується друга черга елеватору



На цій ділянці землі, розташований неподалік від залізничного вокзалу, колись були вугільні склади, а тепер тут господарює Товариство з обмеженою відповідальністю «СХК» «Вінницька промислова група».
Це товариство орендує землі у Криківцях Н. Обіходах, Червоному, Байраківці, а також у Липовецькому, Калинівському, Шаргородському і Жмеренському районах і вирощує різні види зернових культур: кукурудзу, соняшник, пшеницю, ячмінь, гірчицю, ріпак. Для зберігання зерна потрібні елеватори, у 2008 році ТОВ СХК «Вінницька промислова група» збудувала на взятому в оренду місці колишніх вугільних складів першу чергу елеватора на 12 000 тонн. А там як площі під зерновими з кожним роком збільшувалися, то в червні 2011 року було закладено фундамент другої черги елеватора на 40000 тонн, а в жовтні розпочався монтаж ємкостей елеватора. Як розповів нам директор Підприємства П.Ф. Марущак, обладнання для елеватора закуплено в США, Туреччині,є й українське. Монтаж здійснює Вінницьке СМУ-6,у якому працюють 30 чоловік з Немирова.
В перспективі друга черга елеватора дасть нашому місту 20-25 робочих місць і в сукупності роботу отримають 40-45 немирівчан. Це досить солідна цифра для елеватора, на якому широко застосовуються комп’ютеризація і автоматизація (як розповіли нам, зміна з 5 чоловік може прийняти на сушіння 450 тонн зерна, а відвантажити 700 тонн, тобто близько 11 залізничних вагонів).
Під час огляду новобудови нас цікавило питання: а чи не зашкодить вона житловому масиву, розташованому поблизу елеватора? Петро Федорович запевнив: скарг від жителів не повинно бути, адже на елеваторі встановлено аспірацій ні системи, які поглинатимуть різні відходи виробництва і зменшуватимуть шуми. Власне, об’єкт уже пройшов необхідні перевірки усіх причетних до цього служб, які суттєвих зауважень не мали.
Друга черга елеватора має вступити у дію в квітні цього року.

Михайло Кременюк
Іван Демедюк
       




Немає коментарів:

Дописати коментар