неділю, 22 лютого 2015 р.

Нетерплячка гірша за нежить...

Як «опозиціонери» у міськраді борються за владу

Коли людиною оволодіває нетерплячка, вона стає здатною на непередбачувані вчинки. Це, ніби, сверблячка, яка не терпить зволікання. А коли свербіти починає не в одного, а в кількох осіб, то тут взагалі про нормальну логіку вчинків забудьте. 
Останнє стосується групи депутатів міської ради 6 скликання, об'єднаних назвою "Рідне місто". Назва зобов'язує до рішучих дій на благо Немирова, та на ділі виходить інакше. Група, яку очолює Сергій Поліщук, член ВО «Батьківщина», а «сірим кардиналом» гурту є його член Олександр Грицун, колишній голова фракції Партії регіонів у міській раді, навіть і не приховує, що її головне завдання - дискредитувати міського голову Олександра Качура перед грядущими виборами, а якщо вдасться - то й достроково зняти його з роботи.  
Немирівчани пам'ятають, як 21 лютого 2014 року невідомі особи  у балаклавах повалили пам'ятник В.І. Леніну у центрі міста. Пам'ятник пролежав на площі цілу ніч, а вранці міський голова розпорядився відвезти його на збереження у Немирівський комунгосп, бо деякі "активісти" від громади уже хотіли вкрасти його і розкромсати на сувеніри на згадку про тоталітаризм. У планах міського голови було помістити монумент у музей пам'яток радянської доби під відкритим небом або ж переплавити на пам'ятник княгині Щербатовій. Але на 26 сесії 6 скликання, яка відбулася 24 грудня 2014 року, депутати запропонували комунгоспу реалізувати пам'ятник, щоб поправити складне фінансове становище підприємства. За дане рішення проголосували більшість депутатів з яких складається сьогодні група "Рідне місто". Але менш, ніж через місяць ця ж група... заявила у Немирівський РВ УМВС, що пропав пам'ятник В.І. Леніну. Цікаво, що перед цим ніхто не запитав у міського голови та в.о. начальника комунгоспу, де пам'ятник. Немирівська міліція, якою керує В.Д. Максимчук, дуже оперативно відкрила кримінальне провадження і розпочала пошукові роботи. Аж не віриться, що ця ж міліція, коли валили пам’ятник, байдуже стояла осторонь і не втручалася. Навіть тоді, коли постамент намагалися вкрасти з допомогою  спецавтомобіля, який стояв на площі з самого початку інциденту, ніхто не запитав, хто ці люди і чи мають вони право це робити. І це добре, що трос увірвався і монумент залишився на площі. 
Провокація з крадіжкою, як ми знаємо, з тріском провалилася, бо немає більш красномовної відповіді на неї як документи, які надав в.о. начальника Немирівського ККП І.С. Колісник. Вони підтверджують, що латунний з домішками монумент вагою 1 тонна 925 кг проданий як металобрухт підприємству ТОВ "Поділля центр", а гроші в сумі 45 237 грн 50 коп. - на рахунку Немирівського ККП. 
А ще "опозиціонери" вдалися до іншого випробуваного ними методу дискредитації: покликали на допомогу районну газету "Прибузькі новини", з якою часто діють в унісон. Метод цей полягає в тому, що наклеп тиражується по всьому району і спробуй після того довести свою правоту. Однак і тут сталась осічка. Мабуть, на превеликий подив скандальних депутатів, журналіст газети на цей раз розглянула їх "сигнал" об'єктивно, відповідно у «ПН» за 12 лютого 2015 року було опубліковано правду: пам'ятник В.І. Леніну не вкрали якісь вигадані "опозиціонерами" злочинці, а продав комуногосп і використав гроші для своїх потреб.  
Схоже, що названа нами недуга не полишатиме активістів "Рідного міста" аж до чергових виборів у місцеві ради. І хто-зна, якого "коника" вони ще викинуть.        

Анастасія Полонська

Немає коментарів:

Дописати коментар