понеділок, 10 вересня 2012 р.

Забрали воду у народу. Тепер хочуть забрати ще й землю


   15 серпня відбулося друге засідання Немирівського районного суду, на якому було продовжено розгляд позову прокуратури району до Немирівської міської ради. І знову суддя змушений був перенести розгляд справи на вересень, так як прокуратура не надала докази для скасування рішення 23 сесії міської ради 5 скликання щодо виділення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства по вулиці Петровського.
Уже три роки виділені ділянки внаслідок протесту прокурора району заростають бур’янами і не всі з 209 її власників змогли отримати державні акти на володіння землею. Фактично саме з цими людьми, обдарованими землею в серпні 2009 року міською радою, і бореться прокуратура. І чим більше часу минає, тим зрозумілішою стає мета цієї тяганини: змусити людей відмовитися від землі, а разом з тим підбурити їх проти міської ради. Але люди, більшість яких є простими трудягами, давно вже зрозуміли ці хитромудрі наміри і вирішили не здаватися. І не без підстав пов’язують свої біди з відомим брендом та його впливовим опікуном, що навіть слухати не хоче про те, що хтось там хоче будуватися, чи садити город на землях, які так гарно прилягають до заводу і до впливової садиби.
   Як мовиться у протесті прокурора, вагомою підставою для судового позову є те, що міська рада порушила зону санітарної охорони 4-х артезіанських свердловин ДП «Алко Інвест Україна». Але де та підстава? Ніяких документів, які б засвідчували легітимність свердловин, прокуратура не має. Є сумніви, що вони будуть і у вересні. Бо немає і ніколи  не було не лише рішення міськради на виділення земельних ділянок на дані свердловини, але й дозволу міськради на видобування води ДП «Алко Інвес Україна», а отже, ніякої санітарної зони там немає. Отакої! Виявляється, всесвітньовідомий бренд багато років замішується на нелегітимній воді, тобто воді узятій у народу без його дозволу. («Земля, її надра… є об'єктами права власності українського  народу». Ст. 13 Конституції України). Того народу, у якого забрали воду і хочуть відібрати ще й землю. 

Едуард Засієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар